Fråga:
Bra källa som förklarar utvecklingen av encelliga organismer "från grunden"
Chris Wenham
2011-12-16 00:38:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Finns det några böcker eller platser som detaljerar steg för steg utvecklingen av de första encelliga organismerna (bakterier, archaea) från en Miller-Urey-liknande början? Det vill säga antar endast aminosyror, därifrån till självreplikerande proteiner, tills de kulminerar i bildandet av en bascell?

Tre svar:
#1
+20
DQdlM
2011-12-16 07:56:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Livets ursprung: Chemical Approach är en redigerad volym av Piet Herdewijn och M. Volkan Kisakürek.

här är bokens beskrivning från webbsidan:

Tillägnad minnet av två stora pionjärer inom denna vetenskap, Leslie E. Orgel och Stanley L. Miller, ger denna sammanställning av recensioner och originalmanuskript en översikt över det nuvarande tekniska läget, skrivet av några av de framstående "spelarna" i denna kreativa domän av "explorative chemistry". Eftersom vi fortfarande är långt ifrån att hitta ett definitivt svar på de mest grundläggande frågorna inom vetenskapen definieras "kemi" här i dess vidaste bemärkelse. Det är mot denna bakgrund som bidragen täcker ett så stort antal teorier, inklusive kemi och urval, utveckling av pionjärorganismen, kemiska aspekter av syntetisk biologi, ribozymkatalys av metabolism i RNA-världen, obehagliga blandningar och livets ursprung, den kemiska etiologin för nukleinsyror, interstellära aminosyror och till och med den kemi som föregick livets ursprung.

Pricy, men det är på beställning. Berättar om det passar räkningen.
Häftigt. Jag har lyxen att vara på universitetet med ett ganska bra bibliotek men jag tyckte definitivt att det var användbart för att undervisa livskoncept på ett ganska robust sätt.
@C.LawrenceWenham Passade det räkningen?
#2
+9
Michael Kuhn
2011-12-16 13:55:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag gillar ganska redogörelsen i Tidig utveckling utan livets träd, där alkaliska hydrotermiska ventiler (som " Lost City") är teoretiserade för att ha bildats före biotiska avdelningar med en protongradient (dvs. en energikälla) från vilka celler kunde ha utvecklats.

#3
+7
knb
2012-01-14 18:29:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ur ett mer geologirienterat perspektiv:

Robert M Hazen (2007) - Genesis: The Scientific Quest for Life's Origins

Noam Lahav (1999) - Biogenesis: Theories of Livets ursprung

J William Schopf (2001) - Livets vagga

Jag har tittat på Hazens fina DVD / videokurs "Origins of Life". Där säger han att Miller-Urey-grejerna har blivit mindre populära. Deras atmosfär innehåller för mycket kväve, väte och fokuserar på vattenytan och det öppna vattnet.

Nyare forskning pekar på en mer CO 2 -rik atmosfär, och att livet utvecklades djupare i varmt vatten på havets botten.

+1 - Hazens kurs är en utmärkt introduktion.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...