Fråga:
Varför finns det skillnader i nageltillväxt mellan människor och andra däggdjur?
Maxim V. Pavlov
2011-12-25 18:07:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När en katt växer växer hans naglar till viss del med honom. En vuxen katt har en fast nagellängd som inte sträcker sig.

Däremot fortsätter mänskliga fingernaglar bara att växa, så vi måste klippa dem för att behålla ett estetiskt tilltalande utseende.

Naturen har helt klart en mekanism för att kontrollera nageltillväxt.

Vad är den mest troliga anledningen till varför detta inte implementeras hos människor?

Ett svar:
#1
+12
Jonas
2011-12-25 18:38:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kattkloer växer hela tiden, som hästklövar eller mänskliga naglar. Men katter och hästar använder vanligtvis sina klor / hovar, så de förkortas genom mekanisk åtgärd.

En inomhuskatt kan behöva klippa sina klor om den inte använder dem tillräckligt (det är därför som katter vill skrapa överallt), eller om de har överflödiga tår som normalt inte rör vid marken. På samma sätt kommer nötkreatur som inte får röra sig att drabbas av hovöverväxt, vilket verkar vara mycket obekvämt för djuret.

Om du skulle använda dina naglar oftare för att gräva och skrapa skulle inte behöva klippa dem hela tiden.

Tack Jonas för att du klargjorde det för mig. Jag antar att mekanismen för att begränsa tillväxten när en optimal längd uppnås är obefintlig, eftersom det inte finns någon sonderingsmekanism för att veta hur lång nageln faktiskt är vid ett ögonblick. Detsamma kan gälla hår.
Håret har en maximal längd. Ett hår växer till full längd, sitter sedan ledigt och faller sedan ut och ersätts av ett nytt hår.
@Maxim Naturligtvis finns det mekanismer för det. Hur annars vet ett ben när man ska sluta växa? Eller något annat organ i kroppen. De flesta av mekanismerna bakom det är ännu inte helt förstådda.
@Konrad, bra, benet regenereras inte om det är en del som tas bort mekaniskt, medan naglarna är i ett konstant tillväxtläge. Ben är ett komplext organ som har feedback. Det kan berätta för hjärnan hur lång det är på grund av ett neuralt anslutningsnätverk. Spik har inte det, så det kan inte finnas någon mekanism för att veta hur lång det är.
@Jay, tack. Bra poäng. Detta bevisar att håret ger en informativ feedback till hjärnan om dess längd också, till skillnad från naglar.
@Maxim Inte hos människor. Men i många andra djur, och det verkar inte finnas en grundläggande anledning till att detta i princip inte kunde fungera hos människor.
@Konrad, ledsen, jag har förlorat dig. Massor av andra djur har vad?
@Maxim Förmågan att regenerera ben (eller andra delar).
@Jay, Maxim: Jag är inte övertygad om att hår har informativ feedback. Jag tror att det är mer som huden ger feedback t.ex. information om värmebehållning eller stressinfo på grund av hårets vikt.
@JohnSmith Jag föreslog aldrig att det finns informativ feedback. hår växer under en viss tid *. Klippning av håret ändrar inte klockan.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...