Fråga:
Rekommenderade applikationer för kommersiella antikroppar
walkytalky
2011-12-17 18:29:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kommersiella leverantörer av primära antikroppar för givna proteinmål listar vanligtvis rekommenderade applikationer, för vilka antikroppen antagligen har visat sig fungera. Jag vill vanligtvis använda dem för immunfluorescens, och mitt intryck (som visserligen kan baseras på ett icke-representativt prov) är att de flesta antikroppar endast rekommenderas för användning med Western Blotting.

Varför är det här? Är WB den vanligaste applikationen? Det mest allmänna? Är det lättare att testa för än IF?

Och kanske mer till sak, hur seriöst bör man ta dessa rekommendationer? Om en antikropp inte rekommenderas för IF, betyder det att det förmodligen inte kommer att fungera? Eller att det kan vara bra men ingen brydde sig om att kontrollera? Eller att det nästan säkert kommer att göra det?

Två svar:
#1
+7
nico
2011-12-18 16:18:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kanske är WB lättare för dem att testa?

I allmänhet är min rekommendation dock att kontrollera om de ger referenser till papper med dessa antikroppar och titta på bilderna på papperet.

Var försiktig med ditt förtroende för leverantörens bilder, jag har uppenbarligen sett fotonhoppade bilder på kommersiella webbplatser. Dubbelkolla alltid refererade papper, eftersom de ibland inte använder samma produkt som säljs ...

Förutom det, enligt min erfarenhet, är den rekommenderade applikationen just det: rekommenderas. Antikroppen kan lika gärna fungera för andra applikationer. Med detta sagt, notera att det finns en grund för en antikropp som arbetar för WB och inte IHC, till exempel: perfusion med fixatorer som PFA kommer att ändra målproteinets 3D-struktur och kan maskera (eller avslöjar) vissa epitops, så antikroppen kan vara mer eller mindre effektiv beroende på vilken form av proteinet du har att göra med (nativt, fixerat i PFA, fixerat i glutaraldehyd, SDS-denaturerat etc.)

#2
+3
Naofumi Kagami
2011-12-22 07:22:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Antikroppar för WB och för IF har fundamentalt olika krav på epitopstrukturen. Antikroppar för WB känner igen denaturerade strukturer förlängda genom SDS-behandling. Antikroppar för IF kommer ofta att behöva känna igen en nativliknande struktur.

Beroende på leverantör kommer vissa att ha massor av antikroppar för IF. Jag föreslår att du tittar lite mer.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...