Fråga:
Vad är bra resurser för självlärande moderna molekylärbiologiska begrepp?
kmm
2011-12-16 04:37:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitt lärande om molekylärbiologi slutade i början av 90-talet (och med information från början av 90-talet). Medan jag inte strävar efter att vara en molekylärbiolog, strävar jag efter att bättre förstå moderna tillvägagångssätt.

Det är bra att gå tillbaka till skolan och gå i lektioner. för att lära mig själv? Jag skulle vilja komma till den punkten att kunna förstå natur, vetenskap, cell osv. Är detta till och med ett genomförbart mål?

Jag har röstat för att stänga eftersom detta (titeln mycket mer än resten) är * väldigt * subjektiv så det finns inget "rätt" svar. Om du kan begränsa räckvidden till en viss fråga skulle det förbättras mycket.
Jag tror att detta kommer att komma upp ofta, så jag tog upp en fråga om meta: http://meta.biology.stackexchange.com/questions/24/should-questions-without-definitive-answers-be-closed
Bara konvertera till en wiki.
@Poshpaws community wiki är inte en krycka för extremt subjektiva frågor.
@Nick T Jag antydde inte att det var. Men snarare än att kasta ut det som "för subjektivt" om du byter till CM kan människor fritt ge sina erfarenheter och förslag som kan bli en användbar resurs.
Frågor behöver sällan, om någonsin, community wiki. Om frågan behöver denna nivå av samarbete och diskussion är det förmodligen inte bra för webbplatsen. Om samtal för community-wiki på något sätt "fixar" det passar det förmodligen inte bra för webbplatsen. http://blog.stackoverflow.com/2011/08/the-future-of-community-wiki/
Fyra svar:
#1
+10
yamad
2011-12-16 05:16:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Visst att det är möjligt! Naturligtvis finns det massor av papper som jag inte kan läsa ens med en nyutbildning, men du borde kunna göra en bra bucklan genom att:

  • Få en bra modern lärobok som Molecular Biology of the Cell av Alberts et al. Detta blir en standardtext och ger ganska bra täckning av fältet. Jag tycker att det inte alltid blir så detaljerat som jag skulle vilja, men sådan är läroböckernas natur tror jag. En annan lärobok som vissa gillar är Molecular Cell Biology av Lodish et al, även om jag inte har erfarenhet av det själv.

  • Titta på onlineföreläsningar . MIT OpenCourseWare har en ganska bra molekylärbiologisk kurs. Det kan ibland bli grundläggande för dig, men föreläsarna är väl respekterade molekylärbiologer och genetiker.

  • Läs recensioner i saker som Naturrecensioner för att få en 30 000 fot bild. Granskningsförfattare berör ofta begrepp som primärlitteraturen antar att du känner till. Beväpnad med en bra text bör du kunna få en god uppfattning om vad folk pratar om. På en liknande anmärkning är kommentarartiklarna "News and Views" som åtföljer "högeffektiva" tidningar bra för att ge människor som inte känner till området en smakprov på varför ett visst papper förtjänar uppmärksamhet.

  • Kom tillbaka hit och fråga!

Den överlägset bästa resursen som nämns här är den första läroboken, Molecular Biology of the Cell, utgiven av Garland Science. Det är en av några riktigt fantastiska moderna läroböcker, med lite gymnasiumbiologi och den boken du kan lära dig modern molekylärbiologi till en hög nivå.
#2
+5
Jonas
2011-12-16 10:33:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan titta på iBioSeminars, som ges av några av de bästa cell- och molekylärbiologerna där ute.

#3
+4
Mac Cowell
2011-12-16 09:20:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gå in på diybio.org e-postlistan, som är hem för en massa autodidaktiska fria tänkare som dig själv. De kan alltid föreslå roliga projekt och inlärningsresurser.

Kolla även in naturens Scitable utbildningsresurs ("Ett samarbetsutbildningsutrymme för vetenskap")

intressekonflikt: Jag hjälpte till att starta diybio.org
#4
  0
Alexander Galkin
2011-12-16 05:51:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tyvärr kunde jag bara inte låta bli att peka på följande bok:

Molecular biology for dummmies

Skämt bort, varje bok i denna serie Jag läste var fantastisk. Jag läste inte den här, men jag skulle ändå rekommendera att prova.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...