Fråga:
Hur många människors DNA var inblandade i sammanställningen av referensmänniskans genom?
Gergana Vandova
2011-12-20 03:57:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag vet att referensen för det mänskliga genomet följs från DNA-delar från olika människor, varav de flesta var europeiska. Vet du hur många av dem var inblandade? Vet du vilka som var inblandade? Kanske var forskare som James Watson och George Church DNA i referensgenomet. Jag antar också att det NIH-finansierade Human Genome Project-referensgenomet måste skilja sig något från det privatfinansierade.

Ett svar:
#1
+14
Jonas
2011-12-20 04:15:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

tl; dr : I Human Genome Project använde de DNA från fyra personer (även om en man tillhandahöll> 70% av DNA. Celera-genomet sammanställdes från fem personer.

I [...] Human Genome Project (HGP) använde [...] forskare vita blodkroppar från blodet från två manliga och två kvinnliga givare (slumpmässigt utvalda från 20 av vardera) - - varje givare som ger ett separat DNA-bibliotek. Ett av dessa bibliotek (RP11 [anonym donator från Buffalo, NY]) användes betydligt mer än andra på grund av kvalitetshänsyn.

[...]

I det privata sektorprojektet Celera Genomics användes DNA från fem olika individer för sekvensering. Den ledande forskaren vid Celera Genomics vid den tiden Craig Venter erkände senare (i ett offentligt brev till tidskriften Science) hans DNA var ett av 21 prover i poolen, varav fem valdes för användning.

Den 4 september 2007 publicerade ett team under ledning av Craig Venter sin fullständiga DNA-sekvens , [21] avslöjar sex-miljard-nukleotidgenomet hos en enskild individ för första gången.)

Källa: Wikipedia

Kan du snälla ge mig en länk till källan till denna text?
@GerganaVandova: Följ Wikipedia-länken. Om du vill ha originalreferenser, ta en titt på Referenser 17-21.
Wow, jag läste så många artiklar om denna fråga, men aldrig wikipedia. Tack. Men tror du att det verkligen är okänt exakt från vilken källa DNA kom?
@GerganaVandova: Om HGP kan spåra RP11, eller någon annan av de valda givarna, gjorde de ett dåligt jobb med att anonymisera givarna och kan bli stämda för det. Vem vet vem som kanske vet med Celera? Jag hade nästan satsat på att Venter var en av de fem; Jag antar att det kan vara möjligt att försöka ta reda på det genom att anpassa Celera-genomet till Venter-genomet.
Haha, is Venter's genome public?
@GerganaVandova: [Ja, det är] (http://huref.jcvi.org/)
Jag förstår inte poängen med denna tråd. Frågan ställdes och det accepterade svaret lyftes bara från wikipedia. Varför inte bara titta på wikipedia i första hand? Är detta syftet med SE?
@Poshpaws: Du kanske vill ta upp det på Meta.
@Jonas kommer att göra :)


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...