Fråga:
Finns det motsvarande "Fields Virology" för bakterier?
Fomite
2011-12-17 06:30:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har fått en häpnadsväckande mängd användning av mitt exemplar av Fields Virology som en allmän referens för "få mig att komma igång" på vilken patogen jag för närvarande tittar på. Jag känner inte till en liknande typ av referens för bakterier, men jag blev bara medveten om Fält när jag flyttade ut från fältet, snarare än in i det, så det är möjligt att jag helt enkelt aldrig hört talas om en lämplig referens.

Några förslag?

Två svar:
#1
+9
user132
2011-12-17 15:05:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag kan lika gärna ge detta som ett svar: den närmaste analogen till Fields for bacteriology som jag känner till är de två Bergeys manualer: Bergey's Manual of Systematic Bacteriology och Bergey's Manual of Determinative Bacteriology . De behandlar taxonomi och identifiering av bakterier (och till och med cyanobakterier och arkeer), med viss tonvikt på de medicinskt viktiga klasserna.

#2
+5
user200
2011-12-22 03:34:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Manualen för klinisk mikrobiologi från ASM är den bibel som vi använder i vårt mikrolaboratorium. Det är ofta vår första referens. Det finns många andra användbara böcker i ASM eStore.

ASM eStoreDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...