Fråga:
Varför är restriktionsenzymer inte frysta?
gkadam
2011-12-24 04:17:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi vet alla att restriktionsenzymer är proteiner, men vi fryser dem aldrig. De tillhandahålls istället i lösningar som innehåller mycket glycerol av företag och lagras vid -20 ° C. Finns det en anledning till varför det är så?

Två svar:
#1
+13
Mad Scientist
2011-12-24 04:56:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det är bara så mycket bekvämare att ha enzymerna redo utan att tina dem. Den främsta anledningen till att du fryser enzymer är att hålla dem aktiva, om du räknar ut en buffert som håller dem ofrysta utan att kompromissa med aktiviteten, det är en enorm ökning av bekvämligheten.

Att inte tina enzymerna före användning sparar mycket tid, om du lyckas hålla enzymerna aktiva under de icke-frysande förhållandena som är en klar fördel.

Glycerol stabiliserar också proteiner i lösning och multipelfrysning och tiningscykler kan påverka enzymaktiviteten negativt för vissa enzymer.

Precis som ett tillägg: du kan göra detsamma med antikroppar. Vid mottagning, späd dem 1: 2 i glycerol och du kan undvika att dela dem och behöver inte oroa dig för fryscykler (kom dock ihåg att fördubbla mängden när du använder dem)!
Glycerol tillsätts också som ett frysskyddsmedel så att enzymet kan hållas vid låg temperatur (låg kinetisk energi) och därför förbli stabil under längre tidsperioder.
#2
+5
Rob O'Callahan
2011-12-25 04:01:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Frysa-tina-cykler denaturerar proteiner genom lokala pH-förändringseffekter

Lite kort? :)
Det förstår poängen.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...