Fråga:
Vad är IC50 exakt?
Tomy
2015-03-12 00:42:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag läser tidningen " Aktivitet hos bcr-abl-kinasinhibitor PD180970" men jag förstår inte hur IC50 fungerar på tabell 1. Kan du berätta med enkla ord och ge mig ett enkelt exempel?

Två svar:
Chris
2015-03-12 01:06:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

IC 50 är koncentrationen av en hämmare där du observerar den halva maximala hämningen. Se figuren från Wikipedia:

enter image description here

IC 50 kan ses som ett sätt att mäta effektiviteten hos en hämmare på en biologisk fungerar som ett enzym. I fallet med PD180970 har du en hämmare som hämmar p210 Bcr-Abl tyrosinkinas. IC 50 är den koncentration vid vilken 50% av kinaset inhiberas.

I tabell 1 testas olika mutationer av tyrosinkinas mot hämmaren för att se om mutationerna påverkar IC 50 . Detta är viktigt eftersom PD180970 betraktas som ett läkemedel mot cancer och möjliga mutationer skulle göra det mindre effektivt här.

Tack Chris. Jag har också några frågor om denna uppsats. 1) Känner du till svagheten hos kinasanalysen och mttanalysen. Kanske fanns det ett annat experiment som de kunde göra?
2) varför också i tabell 1 använda två analyser för att kontrollera ic50? det är komplicerat!! och varför resultaten är olika i en mutation?
De testar aktiviteten på det "nakna" kinaset in vitro och sedan också effekten av hämmaren i en cellbaserad analys (MTT-analys, in vivo). Att hämmaren fungerar på kinas ensam betyder inte nödvändigtvis att den också fungerar mycket bra i cellen. T315I-mutationen påverkar sannolikt bindningen av hämmare. Om detta inte händer så bra, kommer det att dissocieras lättare och du behöver en mycket högre koncentration av din hämmare för att visa en effekt.
ok!!! kan du föreslå ett nytt experiment, som inte finns i denna artikel, för att kontrollera deras resultat av imatinib och pd180970? (vad sägs om att överföra cellerna i mus?) Kanske finns det en bättre metod enligt din åsikt?
Nej förlåt. För det är jag inte riktigt djupt nog i fältet.
ok chris !! tack så mycket!! jag kommer att försöka senare om det finns en annan metod, söka i den här bloggen :) om du kan tänka något, låt mig veta !! tack!!
cagliari2005
2015-03-12 01:08:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

IC50 är den koncentration av hämmare som krävs för att minska aktiviteten hos en molekyl / protein med hälften. Det är det omvända av EC50. Vanligtvis ser hämningskurvor sigmoidala så IC50 är mittpunkten för S-kurvan. Här ett exempel. (Observera att Y-axeln kan vara i stort sett vad som helst, som enzymaktivitet och X-axeln är koncentrationen i en logaritmisk skala).

IllustrationDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...