Fråga:
Insekter gör kontinuerligt ljud på sommaren
ankit7540
2016-06-18 11:45:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I lövskog till tropisk lövskog och bostadsområden med sådan vegetation har jag upptäckt att denna insekt avger kontinuerliga ljud hela dagen (även ibland på nätter) under sommaren. Genomsnittlig sommartemperatur> 30 C runt middagstid och ~ 28-29 runt nätter med hög luftfuktighet.

Jag vill veta vad som är anledningen till att de låter det här?

Nyligen hittade jag flera av dem döda nära ljusstolpar etc ..., och vissa sitter mycket nära fönster i luftkonditionerade rum. Jag tror att de vill ha en cool miljö.

The insect

Två svar:
RHA
2016-06-18 13:39:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dessa är Cicadas, av superfamiljen Cicadoidea i ordningen Hemiptera.

Dessa ljud är gjorda av män för att locka kompisar . Det finns många arter, som alla gör sitt eget specifika ljud för att locka rätt kompis. Men för det mänskliga örat låter dessa ljud inte annorlunda. Cikader kan också producera andra ljud, i nöd eller under uppvaktning och parning, men det kontinuerliga ljudet under natt och dag är att locka kompisar.

Som bosatt i Costa Rica, särskilt en som har sett massor av dessa, kan jag bekräfta.
Två mindre punkter - de flesta kikader (det finns undantag) sjunger inte på natten (annat än skymning) om inte förhållandena är ovanligt heta och fuktiga tillsammans med en ovanlig ljuskälla som fullmåne. Nattljud tenderar att vara syrsor, katydider och grodor. Dessutom kan de flesta artsspecifika cikadalåtar kännas igen av människans öra med lite övning / uppmärksamhet.
Sudachi
2016-06-21 14:45:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det här är definitivt cikader och parning är den främsta anledningen till deras långa samtal. Av anledningen till att du har hittat många döda eller döende kikader, spenderas deras livscykel främst under jorden där de matar på trädrötter. De kommer fram och förvandlas till sin vuxna form som gör det möjligt för dem att ringa och para sig, och många arter dör strax efter parning efter att ha uppfyllt sin evolutionära funktion av reproduktion. Vissa arter tillbringar upp till 10+ år under jorden innan de växer ut för att para sig i bara en kort vecka eller så.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...