Fråga:
Vilka är de variabler som styr / påverkar färgen på apelsiner (Citrus sinensis)?
camurgo
2012-01-02 06:35:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag hör att apelsiner som odlas i tropiska områden i världen tenderar att bli grönare när de är mogna, är det rätt? Även samma typ av apelsin skiljer sig i färg om de odlas i Kalifornien eller Florida. Jag hör att det beror på klimatet (kallare nätter == oranger apelsiner)

Men på samma gång tenderar apelsiner instoppade mellan trädbladen att vara grönare, för de behöver mer klorofyll för att utnyttja mindre tillgång till solstrålar mest.

Kan någon korrigera mina antaganden? Ange även om möjligt pigment och processer?

Ett svar:
Aleksandra Zalcman
2012-01-02 19:51:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naturligtvis är mogna orange skinn vanligtvis grön-gula. I kallare klimat blir de orange över vintern, eftersom klorofyllen i kyla börjar brytas ner och slutar maskera ut gula / orange karotenoider i huden. Om frukten plockas på hösten (och inte får mogna eller avgrönas ) kommer de att ha grön färg.

Etylengas, som är en naturlig växt. hormon, används ibland för att ge dem mer enhetlig, orange färg ( avgrönning ). Vissa apelsiner som odlas i USA färgas också med Citrus Red 2 för att göra sina skal orange.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...