Fråga:
Hur gammal måste en bebis vara innan den kan behålla minnen?
Everyone
2012-06-13 22:38:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För de flesta människor (mina tidigaste minnen är kanske när jag var två eller så) skulle de tidigaste minnen vara när de var över ett år gamla.

Hur gammal måste den genomsnittliga bebisen vara innan den kan behålla minnen? Finns det några förutsättningar som måste uppfyllas?

Jag önskar att jag hade tid att undersöka och ge dig ett ordentligt svar med referenser, men tentor ... Så vitt jag vet börjar hjärnan fungera helt före födseln (inklusive minnesfunktion - tänk på det, minns en nyfödd vem dess föräldrar är), och du kan inte komma ihåg någonting från före aorund ålder 3 på grund av radikala omläggningar medan du formar personligheten. Om ingen svarar om två veckor kommer jag tillbaka till dig;)
Jag väntar. Det du nämnde där om att hjärnan fungerade helt före födseln var dit jag själv var på väg - Varför tycks vi inte komma ihåg något från vår tid som foster? Min gissning var att det är en steril miljö - inget nytt händer någonsin. Hur som helst, oavsett om någon svarar, vänligen lägg upp dina tankar efter tentorna. Det bästa för dem!
Ett svar:
Hauser
2012-06-14 05:57:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Visst en viktig fråga. Men det finns olika typer av minne (klassificeras främst som deklarativa och procedurella) som du inte anger exakt i din fråga. Wikipedia och Scholarpedia listar här många kända fakta. Jag kommer att ge dig några korta tips och länkar för introduktion och översikt istället för att klistra in de där grejerna här.

Du hänvisar antagligen till självbiografiskt eller episodiskt minne , som är att memorera medvetet vissa händelser i ditt eget liv inom ett sammanhang. Och för denna typ av minne är forskare överens om att självmedvetenhet verkar vara en nödvändig förutsättning. Förekomsten av denna kognitiva förmåga kan kontrolleras med spegeltest . Mänskliga spädbarn klarar detta test normalt omkring 18 månaders ålder (även vissa djur). Det kognitiva jaget utvecklas mellan 21 och 24 månader och markerar slutet på infantil amnesi .

Jag menade verkligen episodiskt / självbiografiskt minne, även om termerna inte fanns i min ordlista tidigare. Skulle det vara rättvist att säga att barnet fortfarande förvärvar kunskap under perioden mellan födseln och till när denna självmedvetenhet visas? T.ex. Själv- / kroppskontroll (rörelse av armar och ben), orsak och verkan (gråter för att förmedla obehag) etc. Vid någon tidpunkt kan sådan kunskap som redan förvärvats utlösa (om du vill ha ett mer passande ord) självmedvetenhet?
Det här verkar som en rolig tolkning för mig: om självmedvetenhet är en förutsättning måste vi dra slutsatsen att många djur aldrig behåller minnen (t.ex. hundar). Under en definition av minne kan detta vara sant, men när jag läser frågan är det inte den definition som OP arbetar med.
@Everyone Dina ytterligare frågor besvaras i de första styckena i den givna länken http://en.wikipedia.org/wiki/Memory_development, t.ex. känna igen moderns röst eller språkförvärv. Vad som utlöser självmedvetenhet är en av de knepigaste frågorna inom vetenskapen. Du bör öppna en annan fråga för detta.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...