Fråga:
Varför blir vi trötta?
I J
2015-04-21 15:31:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I slutet av en dag full av arbete är det allmänt för människor att deras ögonlock känns tunga. Lata tar över och vi börjar gäspa. Vi vet alla att vi är trötta vid den tiden, men varför människor blir trötta?

Jag tog mig friheten att ta bort alla personliga referenser till dig själv för att undvika att flaggas som personlig medicinsk fråga. Du kan när som helst återställa min redigering om du vill.
Även i den här frågan är sömnregleringen ganska väl besvarad och i ditt fall skulle jag leta efter den homeostatiska regleringen av sömn (det är ackumuleringen av adenosin i hjärnan på grund av uttömningen av energikällor i nervceller efter en lång period av vakenhet). http://biology.stackexchange.com/questions/28123/length-of-sleep-time/31305#31305
Muskeltrötthet - google det
Ett svar:
Angelo Alvarez
2015-05-29 02:21:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det har ännu inte upptäckts av forskare. Men det finns en ny studie som visar att hjärnceller som kallas astrocyter levererar lusten att sova genom att släppa adenosin en kemikalie som är känd för att ha sömnframkallande effekter. Kemikalien ackumuleras i hjärnan under vakningstid och hjälper så småningom till att stimulera de unika hjärnaktivitetsmönstren som uppstår under sömnen.
Du kan hitta mer om det i den här länken nedan> http://healthysleep.med.harvard.edu/healthy/matters/benefits-of-sleep/why-do-we-sleepDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...